Boekenweekprogramma 2018

Natuur nog in dit land

Na twee jaren de Boekenweek overgeslagen te hebben, maken Peter en Jelle voor 2018 ook weer een programma voor de Boekenweek. Het thema van de Boekenweek 2018 – die plaats vindt van zaterdag 10 maart t/m zondag 18 maart – is natuur.

Boekenweek 2018Dat betekent dat Hoed en de Rand onder de titel ‘Natuur nog in dit land’ allerlei verschillende aspecten van de natuur gaat bezingen in eigen liedjes en op muziek gezette gedichten. Daarbij zitten klassieke gedichten van J.C. Bloem (‘De Dapperstraat’ met als tweede regel: “en dan wat is natuur nog in dit land”), H. Marsman (over brede rivieren die traag door oneindig laagland gaan), M. Nijhoff (‘De wolken’) en J. Slauerhoff over de zee.

Dieren komen ook aan bod, op een humoristische manier bijvoorbeeld in een aantal korte gedichten van Kees Stip, in nonsensgedichten van C. Buddingh en een gedicht van Hans Andreus, maar ook in een droevig liedje van Peter. Misschien gaat in het nieuwe programma nog wel de meeste aandacht uit naar de menselijke natuur, waarvan allerlei facetten bezongen zullen worden, onder andere via gedichten’ van Jean Pierre Rawie, Ingmar Heytze en Hagar Peeters of een liedje van Jelle.

Dit alles is nog voorlopig – Hoed en de Rand is hard aan het werk met het Boekenweekprogramma 2018. Hier zal af en toe nieuwe informatie over dat programma verschijnen.