Hoed en de Rand in Koudum met ‘Het beste van Zwervers’

Op zondagmiddag 13 november treedt het duo Hoed en de Rand om 15.00 uur op in Galerie Lytse Skientme in Koudum. Het duo, bestaande uit Peter van der Steen en Jelle van der Meulen, brengt dan een selectie van de beste gedichten en eigen liedjes die het in de loop der jaren in het programma Zwervers heeft gezongen.

Hoed en de Rand maakt programma’s waarin het duo eigen liedjes en op muziek gezette gedichten, meestal tweestemmig zingt. Peter speelt daarbij gitaar, Jelle accordeon. De liedjes zijn divers en variëren van weemoedig-romantische liefdesliedjes tot protestliedjes, van liedjes over het water tot liedjes over school. Het zijn nu eens verstilde luisterliedjes, dan weer zeemansachtige drinkliedjes en verder alles wat daar tussen zit.

In het poëzieprogramma Zwervers nemen Peter en Jelle het publiek mee op hun zoektocht door de poëzie en zingen ze onder andere klassieke gedichten van J. Slauerhoff, J.C. Bloem en H. Marsman In Zwervers . Het programma staat nooit helemaal vast. Peter en Jelle blijven namelijk zoeken naar mooie poëzie en als ze wat vinden, krijgt dat soms een plaatsje in hun programma.

In Zwervers proberen ze ook uit te leggen wat ze mooi vinden of grappig, en komen via de humor van bijvoorbeeld Marjolein Kool of C. Buddingh’ bij andere emoties uit. Daarover hebben ze dan zelf weer prachtige liedjes geschreven.

Het programma bestaat al heel lang en op deze zondagmiddag in Koudum zingt het duo Hoed en de Rand de liedjes en gedichten die ze op dit moment nog steeds (of weer) het mooist vinden, oftewel: Het beste van Zwervers.

Het optreden van Hoed en de Rand in Galerie Lytse Skientme in de Hoofdstraat van Koudum op zondagmiddag 13 november begint om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur (met een pauze). De entree bedraagt € 10,- inclusief pauzedrankje. Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com. Er zijn maximaal dertig plaatsen.