Leesclubs en poëzie

Regelmatig horen wij dat leesclubs graag ‘iets aan poëzie willen doen’. Vaak weet men niet goed hoe dat aan te pakken, en vooral: waar te beginnen. Hoed en de Rand biedt een plezierige oplossing: het komt graag op een leesclubbijeenkomst gedichten zingen

leesclubsHoed en de Rand is een duo dat naast eigen liedjes graag poëzie zingt. Omdat het duo niet van optredens hoeft te leven en graag kleinschalig (ook in huiskamersfeer) optreedt, vraagt het voor een optreden voor leesclubs een bescheiden bijdrage. Natuurlijk is het met een aantal leesclubs samen ook mogelijk iets groters te organiseren.

Wat biedt Hoed en de Rand een leesclub?

Hoed en de Rand levert via deze webpagina een lijst met gedichten waaruit de leesclub een keus kan maken. De gedichten zijn een mix van klassiek en nieuw, van bittere ernst en zeer humoristisch, van makkelijk te begrijpen tot raadselachtig. Via de website van Hoed en de Rand zal ook informatie over de dichters en gedichten te vinden zijn.

Daarmee gaat de leesclub aan de slag en het is uiteraard aan de club zelf hoe lang men daarmee bezig is. Eén bijeenkomst samen de gedichten bespreken kan, maar men kan dat ook meerdere bijeenkomsten doen. Op een (slot)bijeenkomst komt het duo Hoed en de Rand en speelt voor de deelnemers een programma waarin in ieder geval de besproken gedichten gezongen worden. Daarbij is ook alle ruimte om over de gedichten nog eens van gedachten te wisselen.

Interesse? Neem voor meer informatie contact op met Hoed en de Rand (zie contact).

Klik hier voor de gedichtenlijst.

Hieronder zingt Hoed en de Rand in een huiskamer het gedicht ‘Paradise regained’ van H. Marsman: