Muzikale Kerstwandeling Noordwijk 2018

Traditioneel op de tweede zondagmiddag van december, dus op zondag 9 december, vindt in Noordwijk de Muzikale Kerstwandeling plaats. Dit jaar voor de 14e keer.

De Muzikale Kerstwandeling is een sfeervol evenement op het Lindenplein en in de Voorstraat van Noordwijk-Binnen. De bewoners in en om de Voorstraat van Noordwijk-Binnen stellen gastvrij hun huizen open voor een muzikale activiteit. Op ruim 20 locaties vindt een optreden plaats. De hele organisatie is in handen van vrijwilligers. Het programma start met het Openingsconcert in de RK St. Jeroen. Daarna kan aan de hand van het programmaboekje een eigen programma samengesteld worden met muziek naar eigen keuze.

Hoed en de Rand speelt dit jaar voor de zesde keer op Voorstraat 99, waar het duo en de gasten gastvrij ontvangen worden door Josje Aten. Hoed en de Rand speelt daar elke keer een ander blokje van 20 minuten dat het duo kiest uit het in de afgelopen jaren opgebouwde repertoire van eigen liedjes en gezongen gedichten.

Het Lindenplein is de centrale plek waar het wandelend publiek de tijd kan nemen voor een culinaire onderbreking en aankoop van kerstgerelateerde producten omlijst met afwisselende muziek.

Een van de uitgangspunten is altijd geweest dat de opbrengst aan een goed doel wordt geschonken, dit jaar is dat de Vereniging Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk bij het realiseren van een op de Noordwijkse schooljeugd gericht educatief magazine. De deelnemende muzikanten treden in principe gratis op of tegen een beperkte onkosten vergoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *