Oktober: Lisse

In oktober speelt Hoed en de Rand maar liefst drie keer in Lisse. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober tijdens Gluren bij de Buren en op zondagmiddag 21 oktober in ‘t Huys Dever. 

‘Gluren bij de Buren’ is een huiskamerfestival met kunst, cultuur en muziek. Musici, koren, verhalenvertellers, acteurs, dichters, schilders en kunstenaars  geven voorstellingen in hun eigen huis of in een huis dat hiervoor beschikbaar wordt gesteld. De toegang is gratis.

Hoed en de Rand speelt zowel zaterdag als zondag drie maal een half uur. Op zaterdag 6 oktober is dat op de Van Ostadestraat 34 in Lisse, om 13.30, 14.45 en 16.00 uur. Op zondag om dezelfde tijden op de Vuursteeglaan 16.

Zondagmiddag 21 oktober: ‘t Huys Dever

Op zondag 21 oktober 2018 om 15.00 uur speelt Hoed en de Rand het programma ‘Natuur nog in dit land’ in ‘t Huys Dever, Heereweg 349A in Lisse. Het programma duurt 2x drie kwartier.

Hoed en de Rand maakte dit poëzieprogramma naar aanleiding van het thema van de Boekenweek 2018. In dit programma bezingt het duo verschillende aspecten van de natuur in eigen liedjes en op muziek gezette gedichten. Daarbij zitten klassieke gedichten van J.C. Bloem (‘De Dapperstraat’ met als tweede regel: “en dan wat is natuur nog in dit land”), H. Marsman (over brede rivieren die traag door oneindig laagland gaan), M. Nijhoff (‘De wolken’) en J. Slauerhoff over de zee.

Dieren komen ook aan bod, op een humoristische manier bijvoorbeeld in een aantal korte gedichten van Kees Stip, in nonsensgedichten van C. Buddingh en een gedicht van Hans Andreus, maar ook in een droevig liedje van Peter. Misschien gaat in dit programma nog wel de meeste aandacht uit naar de menselijke natuur, waarvan allerlei facetten bezongen worden, onder andere via gedichten van Jean Pierre Rawie, Ingmar Heytze en Hagar Peeters of een liedje van Jelle.

Kaartjes kosten € 15,00. Reserveren op 0252-411430 of kasteeldever@gmail.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *